Syöpätutkimus toimii pohjana kaikelle syövän hoidon diagnostisille ja terapeuttisille innovaatioille. Eteläisen syöpäkeskuksen tehtävänä on edistää laaja-alaisesti syöpätutkimusta sekä tutkimukseen perustuvaa diagnostiikkaa ja syövänhoitoa, sekä edistää tutkimuksen integrointia aiempaa tiiviimmin osaksi hoitoa.

Helsingin yliopisto huolehtii opetuksen osalta siitä, että tiedossa olevat uusimmat menetelmät ja tieteellinen tutkimustieto ovat eteläisen syöpäkeskuksen käytettävissä. Helsingin yliopistolta erityisesti syöpään keskittyvät tutkimusohjelmat ovat avainroolissa uusimpien menetelmien ja mallien kehittämisessä ja hyödyntämisessä, esimerkiksi molekyylipatologian, kasvaingenomiikan ja bioinformatiikan aloilla.

Erityisenä kehityskohteena eteläisessä syöpäkeskuksessa on tutkimuksen ja kliinisen työn ammattilaisten yhteistyön parantaminen. Yhteistyön edistämiseksi eteläinen syöpäkeskus tulee mm. rahoittamaan translationaalisia tutkimushankkeita ja syöpään keskittyviä symposiumeja HUSin alueella. Rahoitushauista ja symposiumeista tiedotetaan tarkemmin ajankohtaista sivuilla.

Kimmo Porkka | EHA 2018 | Precision medicine in AML

Julkaistu 18.6.2018 (suomenkielistä tekstitystä ei ole saatavilla)
23rd Congress of the European Hematology Association, 14-17 June 2018, Stockholm, Sweden