Eteläisen syöpäkeskuksen koordinoima AYA FICAN -hanke käynnistää yhdessä HUS Syöpäkeskuksen kanssa kansalliset AYA-koulutukset, joiden tarkoituksena on tarjota tietoa nuorena aikuisena (AYA = Adolescents and Young Adults) syöpään sairastuneista ja heidän erityistarpeistaan. Kansallisia AYA-koulutuksia järjestetään jatkossa 1–2 kertaa vuodessa.

Marraskuussa järjestettävä ensimmäinen koulutus tarjoaa yleiskatsauksen nuorena ja nuorena aikuisena syöpään sairastuneista sekä sairauden vaikutuksista nuoren elämään. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on ymmärrystä ja työkaluja nuoren kohtaamiseen ja kuntoutumisen tukemiseen sekä tietoa myös kolmannen sektorin palveluista erikoissairaanhoidon tukena.

Koulutus on tarkoitettu nuoria ja nuoria aikuisia työssään kohtaaville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksen luennoitsijoina toimivat HUS Syöpäkeskuksessa työskentelevät ammattilaiset, kolmannen sektorin asiantuntijat sekä Syöpäkeskuksen nuorten aikuisten asiakasraadin jäsenet, joilla on omakohtaista kokemusta syöpään sairastumisesta.

Koulutus järjestetään tiistaina 22.11. klo 10­–15.30 Teamsissa ja se on osallistujille maksuton.

Koulutukseen ilmoittaudutaan Webropolissa 18.11. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse koulutusta edeltävänä päivänä.

Järjestäjä: Eteläinen syöpäkeskus ja HUS Syöpäkeskus

Kohderyhmä: nuoria ja nuoria aikuisia työssään kohtaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Katso päivän ohjelma tästä.

Lisätiedot:

Anna-Elina Rahikainen
Projektipäällikkö (AYA FICAN -hanke)
HUS Eteläinen syöpäkeskus
anna-elina.rahikainen@hus.fi