Tietoa tästä tapahtumasta
Paikka: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Kalastajatorpantie 1, Helsinki
Aika: 23.5.2025 klo 8.30–15.30
Koulutuksen tavoitteet:
- ERN EURACAN ja GENTURIS- verkostojen ammattilaisten yhteistyön vahvistaminen
- Potilaiden ja ammattilaisten yhteinen keskustelu
- Koulutukselle tullaan hakemaan erikoistumispisteitä
8.30–9.00 Ilmoittautuminen ja kahvi
9.00–9.05 Koulutuspäivän avaus
Annika Auranen, ylilääkäri, TAYS
9.05–9.35 ERN EURACAN -toiminta:
Puheenjohtajana Annika Auranen, ylilääkäri, TAYS
- EURACAN-toiminta suomalaisten näkökulmasta
- Harvinaisten syöpien ORPHA-koodit ja niiden kirjaaminen
- Kansainväliset tutkimusrekisterit ja lainsäädäntö
- Harvinaissyöpien raportointi EURACANiin
9.35–11.45 Teema: Harvinaiset suoliston alueen syövät
9.35–9.55 Mesoteliooma
Monika Carpelan-Holmström, HUS
9.55–10.15 Extramammary Pagetin tauti
Maija Kolehmainen, HUS
10.15–10.35 Limakalvomelanooma, fokuksena suolisto
Siru Mäkelä, HUS
10.35–10.45 Jaloittelutauko
10.45–11.45 Plenary I: Desmoids/FAP
Ashish Sinha, Consultant Colorectal & General Surgeon, St Mark’s –
the National Bowel Hospital, London.
11.45–12.30 Lounas
12.30–13.00 GIST kirurgin ja onkologin näkökulmasta
Sari Jäämaa, HUS ja TBD
13.00–14.00 Plenary II: TBD, perinnölliseen syöpäalttiuteen painottuva luento
14.00–14.15 Kahvitauko
14.15–15.15 Harvinaissyöpäpotilaiden näkökulma syöpästrategian sisällöstä – vastaako se potilaan odotuksia?
Puheenjohtajana Anne Kairenius, Harvinaiset -hankkeen projektipäällikkö, HUS/FICAN South
Potilaspuheenvuorot Eva-Maria Strömsholm, harvinaissyöpäpotilas,
varapuheenjohtaja Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry ja
Tuula Nikkilä, koulutettu kokemusasiantuntija
15.15–15.30 Kokouksen päättäminen ja loppusanat:
Micaela Hernberg, ylilääkäri, HUS
Koulutus on maksuton.
Ilmoittautumiset: anne.kairenius@hus.fi 31.3 mennessä. Ilmoitathan samalla, mikäli sinulla on jokin erityisruokavalio.
Lisätietoja antaa tarvittaessa: annika.auranen@pirha.fi
Koulutuksen järjestävät Eteläinen Syöpäkeskus ja Sisä-Suomen Syöpäkeskus. Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Suomen gastrokirurgit ry:n kanssa.