Eteläisen syöpäkeskuksen kansallinen koulutus ”Toivo syöpään sairastuneen ja ammattilaisen voimavarana” nostaa esille toivon merkityksen syöpään sairastuessa ja siitä selviämisessä.

Miten kohdata syöpään sairastunut ja kuinka tukea toivottomuuden hetkissä? Koulutus tarjoaa tutkimustietoa ja käytännön työkaluja vakavasti sairaan kohtaamiseen sekä toivon ja itsemyötätunnon vahvistamiseen.

Katso koulutuspäivän ohjelma ja puhujat TÄSTÄ..

Ilmoittaudu tapahtumaan Webropolissa maanantaihin 29.5.2023 mennessä TÄSTÄ.

Koulutukseen voi osallistua paikan päällä tai verkossa. Linkki verkkotapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä. Koulutus on kaikille maksuton, sisältäen aamu- ja iltapäiväkahvitarjoilun paikan päälle tuleville.

Päivän aikana on myös mahdollista tutustua syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään tukeviin järjestöihin, jotka ovat paikan päällä esittelemässä toimintaansa ja jakamassa hyödyllistä materiaalia ammattilaisten työn tueksi. Mukana olevat järjestöt ovat: Suomen syöpäjärjestöt, Etelä-Suomen syöpäyhdistys, Suomen Syöpäpotilaat, Suomen Gynekologiset syöpäpotilaat, Europa Donna, Mieli ja Parisuhdekeskus Kataja sekä OLKA-toiminta.

Koulutuspäivän yhteydessä kannattaa myös tutustua Emma Lindegrenin Pidä kii -valokuvasarjaan, joka kertoo kolmen nuorena aikuisena syöpään sairastuneen ja heidän läheisensä tarinan. Kuvasarjan teemana on toivo ja se pyrkii tuomaan esille sitä, mitä kaikkea sairastuminen voi tarkoittaa nuorelle aikuiselle ja hänen läheiselle sekä heidän välisellensä suhteelle. Valokuvasarja on esillä Syöpäkeskuksen vanhalla puolella (Haartmaninkatu 4, 1. krs.) 1.–15.6. välisen ajan.

Aika: Torstai 1.6. klo 9.15–15.45
Paikka: HUS Siltasairaala (luentosali Töölö, 3. krs) ja verkko. Paikan päälle Siltasairaalaan mahtuu rajoitettu määrä osallistujia ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.
Järjestäjä: Eteläinen syöpäkeskus ja HUS Syöpäkeskus

Lisätiedot:

Anna-Elina Rahikainen
Projektipäällikkö, nuorten aikuisten palvelut
HUS Eteläinen syöpäkeskus
anna-elina.rahikainen@hus.fi